Holbruk operisan, i dalje kritično

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holbruk operisan, i dalje kritično

Američki diplomata Ričard Holbruk ponovo je operisan zbog oštećenja aorte i još je u kritičnom stanju, saopštio je Stejt department.

Holbruku (69) pozlilo je u petak, tokom sastanka sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, i smesta je prebačen u Univerzitetsku bolnicu "Džordž Vašington", gde je istog dana operisan. Operacija je trajala više od 20 sati, prenela je televizija "Foks".

Holbruk, specijalni izaslanik predsednika Baraka Obame za Avganistan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Pakistan, ponovo je operisan juče kako bi mu se poboljšala cirkulacija i još je u kritičnom stanju, saopštio je Stejt department.

Bela kuća je saopštila da se američki predsednik i prva dama SAD Mišel Obama mole za Holbrukov oporavak.

Predsednici Avganistana i Pakistana, Hamid Karzai i Asif Ali Zardari telefonirali su Klintonovoj i Holbrukovoj supruzi Kejti Marton, izvestile su agencije.

Savetnik Bele kuće Dejvid Ekselrod izjavio je da je Holbruk "veoma jaka osoba".

"U petak je bio u izuzetno teškom stanju. Prsla mu je aorta i krvario je. Većina ljudi to ne bi preživela, ali Ričard se borio. Svi koji ga poznaju... znaju da je jak i otporan", rekao je Ekselrod.

Holbruk će ostati upamćen po svojoj ulozi u zaključenju Dejtonskog sporazuma, kojim je 1995. godine okončan rat u Bosni i Hercegovini, a sada je ključni akter u Obaminim naporima za okončanje devetogodišnjeg rata u Avganistanu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.