Holandija zabranila magične pečurke

Izvor: Blic, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija zabranila magične pečurke

Holandska vlada zabranila je prodaju svih magičnih pečuraka nakon izbijanja mnogobrojnih incidenata u kojima su učestvovali turisti koji su ih uzimali. Odluka vlade Holandije, koja je poznata po svojoj liberalnoj politici prema drogama, u kojoj se marihuana slobodno prodaje u određenim kafeima, stupiće na snagu u roku od nekoliko meseci, izjavio je portparol ministarstva pravde.

Glavni holandski proizvođač psihodeličnih pečuraka izjavio je da će zbog toga izgubiti milione >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra.

Magične pečurke, poznatije kao psilosajb, sadrže psihodelične hemikalije psilocibin i psilocin. Trenutno je u Holandiji dozvoljena prodaja svežih magičnih pečuraka, a prodaja onih osušenih, u kojima pomenute hemikalije jače deluju, zabranjena je.

Javnost je reagovala nakon što je sedamnaestogodišnja Francuskinja, koja je bila na školskoj ekskurziji, skočila sa zgrade pošto je jela ove pečurke. U drugom incidentu nastradao je turista sa Islanda, koji je skočio sa balkona i slomio obe noge, dok je jedan Danac krenuo automobilom punom brzinom kroz kamp. Srećom, nije povređen nijedan kamper tom prilikom.

Korisnici svežih pečuraka imaju različite doživljaje, od osećanja da im neko golica stopala i pojačanih boja, svetla i zvukova, do halucinacija, koje su, ipak, ređe. Ponekad može doći do povraćanja i napetosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.