Hit u najavi: Putin i Lukašenko lansiraju zajedničku valutu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2019, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hit u najavi: Putin i Lukašenko lansiraju zajedničku valutu

Uvođenje jedinstvene valute Rusije i Belorusije može se razmatrati u kontekstu Saveza dve zemlje, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

- Činjenica je da su izvesne stvari, kao što je zajednička valuta, zapisane u postojećim bilateralnim dokumentima. To ne znači nikakve konkretne planove, ali naravno, ova tema može i treba da bude razmatrana ako ćemo ići dalje putem izgradnje državne unije - kazao je Peskov, a prenosi agencija Tas s.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ranije izjavio da Minsk nije protiv stvaranja jedinstvene valute, ali da ona ne bi trebalo da bude ni ruska ni beloruska rublja, dodaje ruska agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hit u najavi: Putin i Lukašenko lansiraju zajedničku valutu

Izvor: Capital.ba, 02.Mar.2019, 10:00

MOSKVA, Uvođenje jedinstvene valute Rusije i Bjelorusije može se razmatrati u kontekstu Saveza dvije zemlje, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.   “Činjenica je da su izvjesne stvari, kao što je zajednička valuta, zapisane u postojećim bilateralnim dokumentima. To ne znači...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.