Hit onlajn prodaje u Indiji: Galete od balege

Izvor: Mondo, 28.Dec.2015, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hit onlajn prodaje u Indiji: Galete od balege

Kao i mnogi drugi potrošači u svetu, Indijci vole da kupuju onlajn, a ovih dana na virtuelnom tržištu vlada prava pomama za - kravljom balegom.

Foto: AP Photo/Rajesh Kumar Singh

Kako prenosi AP, galete od kravlje balege pomešane sa slamom i sušene na suncu oduvek su se koristile u indijskim selima, a koriste se za ogrev, kuvanje i u verskim obredima.

Za paketić 5,5 evra

Galete se prodaju u pakovanju od dva do osam komada, od kojih svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teži oko 200 grama. Cene se kreću od 100 do 400 rupija (1,4 do 5,5 evra).

Od nedavno, međutim, platforme za onlajn prodaju Amazon i eBay isporučuju ih masovno ljudima u gradovima, kojima one služe kao potsetnik na detinjstvu, kada su živeli na selu.

"Prodaju se kao alva, a pojedini kupci traže da budu upakovane za poklon", navode prodavci koji daju specijalne popuste za velike narudžbine.

U Indiji, gde pripadnici hindu religije smatraju kravu svetom životinjom, galete od kravlje balege se koriste već vekovima za ogrev, kuvanje i u verskim obredima. Po selima širom Indije mogu se videti gomile sasušene kravlje balege.

Radika Agarval, predstavnica jedne od vodećih internet prodavnica u Indiji, objasnila je da je potražnja za galetama od kravlje balege "otišla u nebo" za vreme nedavne svetkovine Divali, tokom koje hindu vernici obavljaju molitve u svojim domovima i na radnom mestu.

Ona je navela da ih ljudi koriste i da bi se zagrejali po hladnom vremenu, dodajući da je onima koji su odrasli na selu miris zapaljene balege prijatan.

"Podseća ih na dobra stara vremena", kazala je Agarval.



Izvor: Youtube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.