Izvor: RTS, 10.Maj.2021, 22:02

Hici upozorenja sa broda SAD zbog prilaska iranskih glisera

Sa broda američke Obalske straže danas je ispaljeno oko 30 hitaca upozorenja, nakon što se 13 plovila iranske Islamske revolucionarne garde približilo grupi američkih brodova u Ormuskom moreuzu između Persijskog i Omanskog zaliva, saopštio je Pentagon.
Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je da su hici upozorenja ispaljeni nakon što su iranski gliseri prišli na oko 140 metara udaljenosti od šest američkih vojnih plovila koja su bili u pratnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podmornice sa raketama na navođenje "Džordžija", preosi Rojters.
Prema njegovim rečima, hici su ispaljeni iz automatske puške kalibra 50 milimetara, nakon čega su se iranski gliseri udaljili.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hici upozorenja sa broda SAD zbog prilaska iranskih glisera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021

Sa broda američke Obalske straže danas je ispaljeno oko 30 hitaca upozorenja, nakon što se 13 plovila iranske Islamske revolucionarne garde približilo grupi američkih brodova u Ormuskom moreuzu između Persijskog i Omanskog zaliva, saopštio je danas Pentagon...Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.