Heroj Tajlanda – dečak izbeglica iz Mjanmara

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroj Tajlanda – dečak izbeglica iz Mjanmara

Ronioci koji su spasili 12 dečaka i njihovog trenera imali su pomoć unutar pećine od dečaka Aduna Sam Ona, čije je znanje engleskog jezika bilo ključno tokom komplikovane operacije spasavanja.
Četrnaestogodišnji Adun Sam On je izbeglica koga su roditelji poslali iz Mjanmara pre osam godina da bi pobegao od etničkih sukoba, preneo je Si-Bi-Es njuz.

Na Tajlandu je postao jedan od mnogih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << učenika za koje se kaže da su bez domovine.
On nije državljanin nijedne države, ali je na Tajlandu postao odličan učenik i odličan sportista.
Njegovo znanje stranih jezika, a govori ih četiri, od kojih je jedan engleski, bilo je ključno tokom komplikovane operacije spasavanja.
Nastavnica Kru Najs kaže da je Sam On uvek bio lider, uprkos tome što ne živi sa roditeljima i nema zvanično svoj dom.
On je čudo od deteta, rekla je učiteljica. "Toliko sam srećna što je on bezbedan", dodala je ona.
Međunarodni tim spasilaca izvukao je posle trodnevne operacije spasavanja, iz potopljene pećine na severu Tajlanda 12 dečaka i njihovog trenera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ON JE BIO KLJUČ USPEHA Ima 14 godina, izbeglica je i roditelji su ga napustili, ali zahvaljujući njegovom znanju svi su SPASENI IZ PEĆINE

Izvor: Blic, 12.Jul.2018

Bez porodice i sredstava za život, mali Adul Sam-on (14), jedan od dečaka koji su izbavljeni iz pećine na Tajlandu, sada je pozdravljen kao heroj zbog svoje uloge u spasavanju. Adul je izbeglica iz Mjanmara i tečno govori engleski, pa je stoga bio jedini koji je mogao da razgovara sa timom britanskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.