Hapšenja zbog bombaškog napada u Lionu

Izvor: RTS, 27.Maj.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog bombaškog napada u Lionu

Francuska policija uhapsila je tri osobe, među kojima i Alžirca, studenta računarstva, u vezi sa prošlonedeljnim bombaškim napadom u Lionu u kom je 13 osoba povređeno, saopštili su danas zvaničnici.
Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Rojters prenosi da su uhapšeni jedna žena, student, koji nema policijski dosije, i maloletnik koji pohađa srednju školu u Lionu i takođe je alžirskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << porekla.

Napad se odigrao prošle nedelje u sred bela dana, a na sigurnosna kamera zabeležila je snimak na kom se delimično vidi maskiran muškarac koji je bicklom došao do pekare gde je ostavio torbu sa eksplozvom.
Kako je prenosi pariski Mond, istragu o eksploziji preuzele su antiterorističke jedinice iz Pariza, jer se s obzirom na okolnosti, slučaj vodi kao teroristički napad.
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.