Han: Radujem se ključnom resoru za budućnost Evrope

Izvor: RTS, 10.Sep.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Radujem se ključnom resoru za budućnost Evrope

Evropski komesar Johanes Han rekao je da se raduje novom resoru koji je dobio u budućoj Evropskoj komisiji pod predsedavanjem Ursule fon der Lajen.
Johanes Han je predložen za evropskog komesara zaduženog za budžet i administraciju.

Izjavio je da se raduje dodeljenom resoru i poverenju koje u njega ima predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
"Resor budžet i administracija je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ključan za budućnost Evrope", rekao je Han agenciji APA.
Budžet je, prema rečima Hana, "politika pretočena u brojke".
Kaže da će mu to pružiti mogućnost da primeni političke prioritete koje budu odredili šefovi država i vlada.
Smatra i da je njegov novi resor povezan sa posebno velikom odgovornošću, jer se radi o novcu poreskih obveznika.
"Prvi veliki izazov u mom resoru biće zaključenje budžeta za 2020. godinu i brzi pregovori o višegodišnjem finansijskom okviru za period od 2021. do 2027", objasnio je Han, dodajući da je važno da se na vreme usvoji dugogodišnji budžet, kako bi mogli da se pokrenu projekti i programi koje finansira Evropska unija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.