Izvor: RTS, 10.Jan.2021, 15:55

Hakovana novozelandska Centralna banka

Novozelandska Centralna banka saopštila je da jedan od njenih sistema za podatke bio hakovan od nepoznatog lica, koje je verovatno uspelo da dođe do privatnih podataka korisnika, ali i banke.
Kompanija koja deli informacije Rezervne banke Novog Zelanda je takođe hakovana, preneo je AP.

Guverner Adrijan Or je rekao da je dalji proboj u sistem zadržan, a glavne funkcije banke bi trebalo da ostanu operativne.
"Radimo na slučaju sa sajber stručnjacima za kriminal i ostalim relevantnim telima, kao deo naše istrage u sklopu malicioznog napada", rekao je Or.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hakovana novozelandska Centralna banka

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2021

VELINGTON – Novozelandska Centralna banka našla se na meti hakera, koji je, kako je saopšteno, vjerovatno uspio da dođe do privatnih podataka korisnika, ali i banke. FOTO: Pixabay Hakovana je i kompanija koja dijeli informacije Rezervne banke Novog Zelanda, prenio je AP. Guverner Adrijan Or je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.