Izvor: B92, 12.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haiti: Opet se urušila škola

Port-O-Prens -- Devet osoba je povređeno kada se delimično srušila škola u Port-o-Prensu na Haitiju, pet dana pošto je 95 ljudi izgubilo život u urušavanju škole u istom gradu.

Spasilačke službe su na licu mesta i pretražuju ruševine dvospratne školske zgrade u potrazi za eventualnim žrtvama. Vlasti su saopštile da je devet osoba prebačeno u bolnicu i, za sada, nema izveštaja o poginulima. U trenutku rušenja škole "Grejs divajn" većina učenika je bila na odmoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nalazila se van škole.

Vlasti Haitija su saopštile da je rušenje škole "La promes" pre pet dana izazvala loša konstrukcija, odnosno nedostatak gvožđa i cementa koji vezuju blokove.

Prema njima, uzrok današnjeg urušavanja škole je isti.

"Ovo je ista vrsta konstrukcije. To je konstrukcija bez praktično imalo cementa ili gvožđa. Zgrade su napravljene u totalnoj suprotnosti sa pravilima", izjavio je zvaničnik zadužen za javnu bezbednost na Haitiju.

Vlada je sutrašnji dan proglasila danom žalosti za žrtvama urušavanja škole "La promes", obećavši nadoknadu od po 3.000 dolara porodicama nastradalih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.