Haiti: Devojka iz ruševina poslala SMS

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haiti: Devojka iz ruševina poslala SMS

Ekipa Si En En-a u ponedeljak je u Port-o-Prensu, glavnom gradu Haitija, svedočila izvlačenju studentkinje iz ruševina fakulteta sravnjenog sa zemljom. SMS poruke poslane ispod ruševina privukle su spasioce, izjavio je bolničar Klever Sobrino.

Prisutni novinari su kazali da je Felon u više navrata gubila i vraćala svest. Ranije u ponedeljak, 6-ogodišnju Džesiku Hartelin iz ruševina su izvukli lokalni stanovnici, a prebačena je u izraelsku bolnicu na otvorenom podignutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na fudbalskom igralištu.

Do nedelje, više od 60 osoba spašeno je iz ruševina u akcijama spasilačkih ekipa iz SAD-a i drugih zemalja, rekao je novinarima Tim Kalagan iz Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Do sada nije proglašen ukupni broj žrtava razornog potresa koji je prošlog utorka pogodio Haiti.

Američki Stejt Department u ponedeljak je potvrdio smrt 24 Amerikanaca. Još za oko 25 se pretpostavlja da su poginuli u potresu, ali te smrti nisu potvrđene.

Većina mrtvih tela koja se nalazila na ulicama Port-o-Prensu je uklonjena. Mnoga tela su bačena u jame, a većina mrtvih nikada neće biti identifikovana, izvestio je CNN.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.