Gvaido: Stiže pomoć u lekovima, potvrda humanitarne krize

Izvor: RTS, 29.Mar.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvaido: Stiže pomoć u lekovima, potvrda humanitarne krize

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido izjavio je da će "važna medicinska podrška" stići za nekoliko sati u Venecuelu, baš kao što je i vlada predsednika Nikolasa Madura nagovestila da se sprema da dobije pošiljku lekova od svog saveznika Kine. Ispunjeni uslovi da započnemo rad u Venecueli, saopštava Crveni krst.
"U narednim satima, mi ćemo dobiti važnu medicinsku pomoć za kontrolu ove tragedije.Režim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << time priznaje svoj neuspeh potvrđujući postojanje složene humanitarne situacije. "rekao je Gvaido u video-postu na svom Tviter nalogu, bez davanja drugih detalja, prenosi Rojters.

Ministarstvo informisanja Venecule do ovog trenutka nije komentarisalo izjavu Gvaida ni moguću pošiljku medikamenata iz Kine.
Hiperinflacijska kriza u zemlji učinila je da hrana i lekovi budu nedostupni većini građana, što je podstaklo širenje neuhranjenosti, posebno među decom, i bolesti koje se mogu sprečiti.
Međutim vlada predsednika Madura već godinama odbacuje tvrdnje da u zemlji postoji humanitarna kriza, prenosi agencija.
Situacija u Venecueli ispunjava sve potrebne uslove da Crveni krst započne humanitarni rad u ovoj južnoameričkoj državi, izjavio je na konferenciji za novinare predsednik Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Frančesko Roka.
Roka je naglasio da je ova organizacija spremna da pomogne, pošto je oko 650.000 ljudi u Venecueli ugroženo zbog neuhranjenosti ili bolesti koji su prouzrokovani privrednim kolapsom u zemlji, prenosi Rojters.
Hiperinflatorna kriza u zemlji učinila je da hrana i lekovi budu nedostupni većini građana, što je podstaklo širenje neuhranjenosti, posebno među decom, ali i bolesti koje se mogu sprečiti.
Vlada predsednika Madura, medđutim, već godinama odbacuje tvrdnje da u zemlji postoji humanitarna kriza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Guaido:Sstiže nam pomoć u lijekovima, potvrda humanitarne krize

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2019

KARAKAS - Lider venecuelanske opozicije Huan Guaido izjavio je danas da će "važna medicinska podrška" stići za nekoliko sati u Venecuelu, baš kao što je i vlada predsjednika Nikolasa Madura nagovijestila da se sprema da dobije pošiljku lijekova od svog saveznika Kine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.