Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš: Klimatske promene katastrofa za Afriku

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je danas da svet gubi trku s klimatskim promenama i da bi to "moglo biti katastrofa za Afriku" i druge.

Govoreći pred početak samita Afričke unije, Gutereš je pozvao na više političke volje za finansiranje i prilagođavanje.

Prema njegovim rečima, Afrika će platiti "veću cenu" klimatskih promena zbog dramatičnih uticaja iako taj kontinent "ne doprinosi mnogo" globalnom zagrevanju. Rast temperatura u Africi će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << veći.

Gutereš je novinarima rekao da posle nedavnih koraka ka miru u Južnom Sudanu i između Etiopije i Eritreje "veruje da Afrika postaje primer da je moguće rešiti i sprečiti konflikte".

On je izrazio nadu da taj duh može biti proširen i na ostatak sveta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Guterres: Klimatske promjene katastrofa za Afriku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2019

Generalni sekretar UN-a Antonio Guterres (Gutereš) rekao je da svijet gubi trku s klimatskim promjenama i da bi to "moglo biti katastrofa za Afriku" i druge. Govoreći pred početak samita Afričke unije, Guterres je pozvao na više političke volje za finansiranje i prilagođavanje. Prema njegovim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.