Greta medijima: Fokusirajte se i na druge

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greta medijima: Fokusirajte se i na druge

Poznata aktivistkinja za klimu Greta Tunberg pozvala je medije da posvete više pažnje drugim mladim klimatskim aktivistima.

"Naše priče su ispričane više puta'', rekla je Tunbergova dok je govorila na klimatskom sastanku UN u Madridu zajedno sa istaknutom nemačkom aktivistkinjom Luisom Nojbauer, preneo je AP.

"Nema potrebe da nas više slušate'', poručila je i dodala da ljudi, posebno oni sa globalnog juga, iz domorodačkih zajednica, treba da ispričaju svoje priče.

Tunbergova je potom dala mikrofon drugim mladim aktivistima iz Sjedinjenih Američkih Država, sa Filipina, iz Rusije, Ugande, Kine i sa Maršalskih ostrva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Greta Tunberg: "Nema potrebe da nas više slušate''

Izvor: B92, 09.Dec.2019

Poznata aktivistkinja za očuvanje klime Greta Tunberg pozvala je danas medije da posvete više pažnje drugim mladim klimatskim aktivistima..."Naše priče su ispričane više puta'', rekla je Tunbergova dok je govorila na klimatskom sastanku UN u Madridu zajedno s istaknutom nemačkom aktivistkinjom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.