Grčki mediji: Cipras raspisuje prevremene izbore

Izvor: Blic, 20.Avg.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki mediji: Cipras raspisuje prevremene izbore

Grčki premijer Aleksis Cipras raspisaće prevremene parlamentarne izbore, prenosi grčki medij ERT. To je objavljeno nakon što je Atina uspela da plati Evropskoj centralnoj banci veliki deo svog duga - 3,4 milijarde evra.

Dosadašnje spekulacije su kao datum prevremenih izbora navodile 13. ili 20. septembar, mada je bilo i onih koji su govorili o oktobru, kada bi trebalo da se okončaju sve otplate međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kreditorima.

Grčki zvaničnici, uključujući ministra energetike Panosa Skurletisa, u poslednje vreme pozivaju premijera da raspiše izbore zbog krize sa kojom se Grčka bori mesecima unazad.

Izbori bi, prema mišljenju analitičara, išli u korist i samom Ciprasu, koji ne može da se izbori sa "buntovničkim" delom Sirize.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cipras raspisuje prijevremene izbore?

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2015

ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras danas bi mogao da raspiše prijevremene izbore, javila je državna televizija ERT...U izvještaju se navodi da bi Cipras mogao da se odluči na ovaj korak da bi smirio pobunu u svojoj stranci Sirizi zbog usvajanja trećeg paketa pomoći od međunarodnih kreditora...Spekulacije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.