Gradonačelnik o Bajaginom koncertu: U Karlovcu se ginulo

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik o Bajaginom koncertu: U Karlovcu se ginulo

Sednicom o budžetu Karlovca dominirala je rasprava o pitanju odgovornosti gradonačelnika Damira Mandića (HDZ) zbog otkazivanja koncerta "Bajage i instruktora" na ovogodišnjoj manifestaciji karlovački Dani piva.

Nekoliko odbornika postavljalo je pitanje gradonačelnikove odgovornosti za "sliku Karlovca kao grada slučaja".

Opozicioni odbornik Davor Petračić nazvao je tako gradonačelnika Mandića "prvim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << DJ-em grada Karlovca" i izrazio negodovanje što "sluša neke hrvatske branitelje", dok njegove predloge, koji je, takođe, hrvatski branitelj, "nikada ne posluša".

Odbornica Marija Bodružić Zorić upitala je kada će manifestacija Dani piva postati kvalitetnija i "urbanija", po uzoru na mnoge druge manifestacije.

Gradonačelnik Mandić je odgovorio da nije dobro da gradonačelnici budu DJ-jevi, da je Karlovac, za razliku od Varaždina gde je Bajaga na Špancirfestu nastupio, bio četiri godine izložen granatama, da se u Karlovcu ginulo, te da, nevezano za muzički ukus, smatra da hrvatski branitelji, pogotovo oni koji su bili u rovovima, imaju pravo da izraze svoje negodovanje.

"Lično ne bežim od odgovora, nerazumljivo mi je slušanje cajki, takvi zvukovi koji izlaze iz raznih birtija i automobila. Pet godina sam bio veroučitelj, učio decu da je način da se voli otadžbina i to da prvi pružimo ruku, ali nevezano za to je li Bajaga pevao u Kninu ili nije, je li pevao ili nije četničke pesme, nije fer da mi moramo uvek biti ti koji će pružati ruku", rekao je Mandić.

Gradonačelnik nije odgovorio na pitanje ko je imenom i prezimenom zabranio nastup Bajage kao ni na tezu da "hrvatski branitelji nije definisan pojam, te da ima branitelja koji bi otišli na Bajagin koncert", te da Bajaga "nema neki zločin, zbog kog bi ga trebalo zabranjivati".

Tvrdi da je Karlovac otvoren grad i da prosečan građanin nema trunke netrpeljivosti prema drugaima. Kazao je i da je u izjavi za Banjalučku televiziju o položaju srpske zajednice u Karlovcu rekao da se pri dodeli raznih podsticaja ne prave nikakve razlike.

"Karlovac nije zatvoren i zatucan grad, već evropski otvoren grad, govorimo protiv cenzure, ali ovo s koncertom Bajage je specifična situacija i poslednji sam koji bi uzeo pravo bilo kome da govori šta će i kako osećati, pogotovo da odričem to pravo onima koji su bili u rovu", rekao je Mandić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

BURA OKO BAJAGE U HRVATSKOJ SE NE STIŠAVA Gradonačelnik Karlovaca: Nebitno da li je pevao četničke pesme, ali nije fer da uvek mi pružamo ruku

Izvor: Blic, 29.Avg.2018, 11:19

Sednicom o budžetu Karlovca dominirala je rasprava o pitanju odgovornosti gradonačelnika Damira Mandića (HDZ) zbog otkazivanja koncerta "Bajage i instruktora" na ovogodišnjoj manifestaciji karlovački Dani piva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.