Gradonačelnica Ouklanda spasila stotine imigranata hapšenja

Izvor: N1 televizija, 02.Mar.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnica Ouklanda spasila stotine imigranata hapšenja

Američke imigracione vlasti uhapsile su u četvorodnevnoj operaciji u severnom delu Kalifornije više od 200 ljudi, ali su stotine izbegle hapšenje zbog upozorenja gradonačelnice Ouklanda Libi Šaf na racije.

Federalni imigracioni agenti uhapsili su 232 osobe od nedelje do srede, prenela je agencija AP.

Vršilac dužnosti direktora američog Centra za imigraciju i carinu Tomas Homan rekao je da je zbog upozorenja Libi Šaf na operacije oko 800 ljudi izbeglo hapšenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders kazala je da je upozorenje gradonačelnice Ouklanda "nečuveno" i da je "pod razmatranjem" Ministarstva pravde SAD, ali nije navela detalje.

Libi Šaf je kazala dan uoči racija, pozivajući se na "kredibilne izvore", da će ta akcija biti sprovedena, dodajući da je njena "dužnost i moralna obaveza" da upozori porodice.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.