Gospodine Miliband, nosite se u p... m...!“

Izvor: Glas javnosti, 14.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gospodine Miliband, nosite se u p... m...!“

Neimenovani saradnik Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije potvrdio je juče novinarima Dejli telegrafa i Ivning standarda da je došlo do oštre prepirke između Dejvida Milibanda i Sergeja Lavrova, tokom koje je, kako je ustvrdio, u ulozi psovača bio šef ruske diplomatije.

„Nenormativnu leksiku koristila je samo jedna strana. Imao sam priliku da vidim integralni transkript razgovora Milibanda i Lavrova i mogu da kažem da se to ne može nazvati diplomatskim rečnikom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Sve što sam pročitao bilo je prilično šokantno. Taj razgovor je veoma teško prepričati na pristojan način“, otkrio je neimenovani izvor iz Forin ofisa.

Sam Forin ofis je izbegao, iako je potvrdio da je do telefonskog razgovora Miliband-Lavrov zaista došlo povodom Gruzije, da oficijelno komentariše sam njegov „sadržaj i stilistiku“. Jedan njegov oficijelni predstavnik je ruskoj agenciji RIA novosti ovu suzdržanost objasnio rečima: „Nije u našoj tradiciji da komentarišemo razgovore ministara spoljnih poslova“.

U petak uveče i juče svi glavni britanski mediji objavili su citate iz telefonskog razgovora ministara inostranih poslova dve zemlje. Citate koji nisu ostavljali mesta sumnjama da je Lavrov tokom razgovora koristio oštre izraze, sve do psovki i „pominjanja majke“.

PUTIN: OSETIJA I ABHAZIJA NEKA SAME ODLUČE O POSMATRAČIMA

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je da Južna Osetija i Abhazija kao nezavisne države treba da odluče da li će odobriti prisustvo međunarodnih posmatrača na svojoj teritoriji.

Rusija, kao najprostranija zemlja na svetu, „nema potrebe za novim teritorijama i naši vojnici će ostati u zonama bezbednosti iz jednostavnog razloga da bi štitili Južnu Osetiju“, rekao je premijer Putin u razgovoru sa direktorom redakcije pariskog dnevnika Figaro koji je juče objavljen.

Putin je rekao da poštuje „veliku ulogu mirotvorca koju je igrao Nikola Sarkozi kao predsednik EU“ i sporazume između Rusije i EU koji se odnose na povlačenje ruske vojske iz Gruzije i slanje dodatnih posmatrača, ali da je potrebno da ove sporazume „poštuju sa svoje strane i naši evropski partneri“.

Prema svemu što je dosad objavljeno, izgleda da je Lavrov „pukao“ kad mu je britanski kolega počeo da spočitava rusku vojnu invaziju u Gruziji. Toliko da je najblaže što mu je rekao, po svemu sudeći, bilo: Nećete povodom Gruzije da mi držite lekcije vi koji ste sa Amerikancima napravili Irak. Pri tom mu je prebacio i slabo znanje ruske istorije, čak ga je upitao: „Znate li vi išta o ruskoj istoriji?“

Kako je mogla da izgleda svađa između dvojice vrhunskih diplomata, moguće je samo zamisliti na osnovu ove Lavrovljeve replike koju su objavili britanski listovi: „Ko ste vi, nosite se u p... m..., da mene poučavate?!“

...Lavrov je takodje rekao ...da mu ovaj moze ...popu...i.Izjavio je jedan sluzbenik koji je hteo da ostane anoniman.Ma dajte molim vas.To sa anonimnim izvorima je najveca glupost u novinarstvu.Ja mogu pisati o svemu i svacemu....sta god mi padne napamet...i reci da je to izjava nekoga koji je hteo da ostane anoniman.Fuj....

Lavrov nije peder pa da mu kaze da "popu*i". Covek psuje, ali kao heteroseksualac, zato nemoj da naginjes ka perverzijama.

Ministarki inostranih poslova Izraela je mogao da kaze da mu "popu*i"

Nadam se da je sada malo jasnije sta je pisac hteo da kaze.

A znaci Lavrov je "baboj****c" u najboljem, a nekrofilicar, u najgorem slucaju?

Ima jedna pesma koju peva Italijan Elio, o Fabijani Inkulamorti... :)

Milion puta bravoi Lavrov sa Anglosaksnskim kriminalcima to i jeste j edini nacin komunikacije koji razumeju..

Evo i ja da se pridruzim Lavrovu. Da se nosi Milband i sva politicka gamad u Engleskoj u tri Lepe P.M. Da zadjedno sa sobom povedu njihove kolegi iz Amerike. Svi zajedno da se uvate pod ruke i tri lepe P.M.

Rusi znaju da se ponasaju samo ruski! Sramota!

E pa i ti bi mogao ,sa tvojim velikim prijateljima koji svoju kulturu pokazuju kroz bombe,da im se pridruzis. Ocito je da si veliki "patrita"!!!

...Herman Gering , a narocito Himler se nisu zalili sto su psovani . To im je bilo u opisu posla ...Za brit ambasadora je sreca sto nije u Kini pred Mao-om ---on je umeo da bude vrlo "socan " u bukvalnom smislu

BRAVO!!!!! BRILJANTNO!!! Kako bih voleo da neko od nasih politicara otkaci te nadobudne zapadne shmokljane!

Bili volio ???

za tako nesta kao prvo

treba biti nevaspitan

a kao drugo

treba biti ambasador jake i bogate zemlje

Puko covek i to treba razumeti. Kamo srece da i kod nas ima takvih politicara, koji mogu nekoga da oteraju u p.m. i to politicare desete garniture vodecih zemalja. Do kada cemo samo pognutih glava.slusati naloge i direktive. Bravo g.Lavrov!

Tako treba sa njima svima ,nema sa idijotima dijaloga vec sve poslati u tri lepe p.. materine .

Bravo idijote...

Gospodin Lavrov je vrlo pazljivo birao reci, jasno i iskreno rekao svoje misljenje britanskom kolegi. Ja nista lose ne vidim u tome.

Sasvim razumljiva reakcija gospodina Lavrova.Sa Amerikancima i njihovim poltronima Englezima ne moze vise pristojno da se razgovara.

"spočitava"????????????? Ko pise ove tekstove i ko ih proverava? Zar je srpski recnik stvarno toliko siromasan da morate da koristite strane reci??? I ko su vam bili nastavnici srpskog jezika u skolama kad ste uspeli da prodjete sa "spočitava"-njem.

Eto ti pravo pravcato lice Ruskih zvanicnika!!! To je Rusija?!!! Maske su pale-konacno!!!

Salihu, sva sreca sto nemas pameti, bio bih opasan, ujedao bih sve redom, morali bih da ti

stavimo, brnjicu!

"...bio bih, ujedao bih,morali bih" ??????? Sta si ti,kojij zajednici pripadas?!!!! Srbin nisi,Albanac nisi sigurno,bosanac nisi,..........?????

Ti lupi i ostade ziv.Pa Rusi jesu Rusi a ne kao vi niti ste arnauti niti ste albanci niti ste siptari a sta ste ako boga znate reci nam ili skinite te tolike maske pa da znamo koste i sta ste ako i sami uopste znate dati odgovor?

Britanci misle da je Rusija Srbija pa da mogu da im drze pridike,e pa malo su se........

Krajnje je vreme da se zapadne siledzije malo spuste na zemlju i prestanu da maltretiraju male narode.Nadajmo se da ce se uspostaviti protivteza njihovoj samovolji.

TAcno, Misle da mogu da ocitavaju lekcije Rusima kao sto ih ocitavaju Srpskim politicarima.

Steta sto Lavrov nije sutnuo ovog "pomia" izmedju nogu.Mesaju se na sve strane a pojma nemaju o nicmu osim onome sto im je dato da nauce napamet.Treba ziveti sa Englezima i kada samo procitate rec Englez da vas kosa pocne da se dize od muke na glavi.

Sve ti je nesto pamet "izmedju nogu" Sonjice. Pa ako ti je toliko stalo, ponudi se pa idi i "sutni ga" ili uradi mu nesto izmedju nogu-vaziiiii????

Какав цинизам и какво лицемерје британског дипломате и британске дипломатије.Уствари добро знано, вишевековно. По „нормативном“ Британцу је нормативно убијање људи свуда по свету и командовање свим народима, преко вазала, и нормативно је турање носа тамо где баш никаквог основа немају, а није „нормативно“ да се тим „командантима и турачима носа“ каже истина.

Подсећам „нормативног“ Британца да је Британија БОМБАРДОВАЛА СРБЕ И СРБИЈУ 1995. И 1999. године (да не помињем ранија бомбардовања 1944. године) и да то није било нормативно. Господине „нормативни“, НИЈЕ НОРМАТИВНО УБИЈАТИ СРБЕ И ОТИМАТИ СРПСКУ ЗЕМЉУ!

Свака част господину Лаврову, и свако част Русији. Само замерам Лаврову што поред Ирака није поменуо Србе, Србију и посебно Косово и Метохију одакле су Срби истерани захваљујући баш „нормативним“ Британцима.

to kralju!

salu na stranu, sve sto je lavrov rekao stoji. oni su napravili ratove u afghanistanu, iraku, sad i i ran hoce da napadnu, one nesrecne palestince drze u israelu na ivici egzistencije, napravili su rak ranu evropi na kosovu i metohiji, a sad drze neke pridike o tome sta bi trebalo da se radi. ali ono sto mi nije jasno jeste kako mogu britanci da budu toliko glupi? oni drze da su prijatelji sa amerikom, a i dan danas im otplacuju kredite od II sv. rata. oni nisu vise ni carstvo jer su ih amerikanci uslovljavali sa tim kreditima. amerikanci su radje usli u japan sa rusima (iako su sa hitlerom pregovarali da se okrenu protiv istih rusa) nego sa britancima. i sad ih jos britanci i najvise podrzavaju. a i francuzi su tu negde, sada, kad de gol vidi sta radi sarkozi, mora da se u grobu okrece...

Vidim da branis Lavrova i kazes da je sve sto je rekao istina.

A sta mislis o onome sto je Lavrov rekao za Srebrenicu i ostalo ???

Jeli i tu govorio istinu, ili se tu zeznuo jer to sto je rekao ne idr Srbima u prilog ??

(ako se secas nedavno - Nakon Gruzije je rekao da je Nato bombardovao RS nakon svega sto su Srbi uradili u Srebrenici)

srebrenica je jedna totalno druga prica...tu smo krivi i mi ali i muslimani a pogotovu naser, jer je to trebalo da bude demilitarizovana zona, a bila je sve osim toga

poz

De onda lepo nazovi Lavrova pa mu to objasni.

Mozda je covek glup pa nije shvatio i radi toga opalio poSrbima bez veze

Nije mu tako rekao. Niti je potrebno da vi dodajete. Takvi izrazi uopste ne postoje u engleskom jeziku u svojstvu psovke. Rekao mu je: Who are you to fuc***g lecture me? Ili u prevodu na srpski:

Ko ste vi (ili: si ti) da me poducavate (s), je*'o te?

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Britanci optužuju Lavrova za psovanje Milibanda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2008

MOSKVA - Rusko Ministarstvo inostranih poslova odbacilo je izvještaje britanskih medija da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koristio nepriličan jezik tokom razgovora sa britanskim kolegom Dejvidom Milibandom, prenosi agencija RIA Novosti...Britanski mediji javili su da je Lavrov u telefonskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.