Globalna teroristička prijetnja raste, navodi EUROPOL

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jun.2023, 07:59

Globalna teroristička prijetnja raste, navodi EUROPOL

Države članice Europske unije prijavile su 28 pokušaja terorističkih napad u 2022. godine. Ovo predstavlja povećanje u odnosu na 2021. godinu, kada je prijavljeno 18 napada, ali je ostalo ispod broja prijavljenih napada u 2020., kada ih je bilo 56.  Izvještaj europske policije EUROPOL o terorizmu za 2022. pokazao je da "terorizam ostaje značajna prijetnja unutrašnjoj sigurnosti Europske unije".  Istovremeno, izvještaj navodi da su se 2022. godine dogodila "dva teroristička...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

RSE: Izveštaj Europola ukazuje da globalna teroristička pretnja raste

Izvor: Danas, 18.Jun.2023

Države članice Evropske unije (EU) prijavile su 28 pokušaja terorističkih napada 2022. godine, a izveštaj evropske policije Europol o terorizmu pokazao je da "terorizam ostaje značajna pretnja unutrašnjoj sigurnosti EU".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.