Izvor: B92, 12.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geringov rođak bi u judaizam

Berlin -- Jedan od rođaka Hermana Geringa, osnivača Gestapoa i komandanta nacističkog vazduhoplovstva, želi u judaizam.

Četrdesetdevetogodišnji Matijas Gering, po profesiji fizioterapeut, koji živi i radi nedaleko od Ciriha, već nosi tradicionalnu jevrejsku kapicu, priprema hranu u skladu s jevrejskim pravilima, poštuje sabat i uči hebrejski. Posetio je Izrael i razmišlja o tome da se tamo jednog dana nastani.

Matijas Gering kaže da se ne oseća krivim zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << holokausta, ali da u njegovoj porodici i u nemačkom narodu postoje duhovna krivica i dužnost da o tome otvoreno govore. On kaže da je rastao u atmosferi mržnje prema Jevrejima, koji su smatrani glavnim krivcima što je njegova mnogobrojna porodica izgubila sve bogatstvo posle Drugog svetskog rata. "Mislim da Bog ovom prilikom koristi moje ime kako bi promenio nešto u srcima drugih", kaže Matijas Gering.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.