Generalni direktor Bi-Bi-Sija podnosi ostavku

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni direktor Bi-Bi-Sija podnosi ostavku

Toni Hol, generalni direktor Bi-Bi-Sija najavio je da će ovog leta otići sa te funkcije koju je obavljao sedam godina.
Hol je u mejlu koji je poslao zaposlenima napisao da je mu je bilo izuzetno teško da donese takvu odluku, prenosi Gardijan.

"Da sam pratio svoje srce nikada je ne bih podneo", dodao je Hol.
Poručio je da će nastaviti da se bori da "pokaže zašto javno informisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Bi-Bi-Sijem u njegovom srcu predstavlja večnu ideju".
Kako navodi Gardijan, premijer Velike Britanije Boris Džonson ranije je iznosio "prikrivene pretnje" da će ukinuti obaveznu pretplatu na Bi-Bi-Si i dekriminalizovati one koji ne plate godišnju nakandu od 154,50 funti (181,24 evra).
Britanska sekretarka za medije, kulturu i sport Niki Morgan takođe je rekla da je "otvorena za mogućnost" da se obavezna naknada za Bi-Bi-Si zameni pretplatom sličnoj kao onoj za striming servis "Netfliks".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Direktor BBC Toni Hol odlazi sa funkcije: "Da sam slušao svoje srce..."

Izvor: B92, 20.Jan.2020

London -- Generalni direktor BBC Toni Hol najavio je danas da će ovog leta napustiti tu dužnost, koju je obavljao sedam godina...Hol je istakao da oseća da je važno da BBC ima istog lidera kada dođe vreme srednjoročne revizije 2022. i obnove ugovora 2027. godine...Kako prenosi ta medijska kuća,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.