Gbagbo se povlači s vlasti?

Izvor: B92, 05.Apr.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gbagbo se povlači s vlasti?

Abidžan -- Bivši predsednik Obale Slonovače Loran Gbagbo predao se večeras i zatražio zaštitu Ujedinjenih nacija, preneo Rojters, međutim u UN kažu da pregovori još traju.

On je izgubio na novembarskim izborima i odbijao da ustupi vlast novoizabranom predsedniku.

Neimenovani zvaničnik UN je Rojtersu izjavio da se pregovori sa Gbagboom nastavljaju. Britanska agencija je, pozivajući se na dokument UN, ranije objavila da se Gbagbo predao.

Istovremeno, kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << francuskog predsednika Nikole Sarkozija saopštila je da pregovori još traju i da Gbagbo nije predao, javio je AFP.

Gbagbo je danas počeo pregovore o odlasku s vlasti. On je izgubio na predsedničkim izborima u novembru prošle godine, ali odbija da preda vlast.

Prema ranijim izveštajima, Gbagbo se bio zabarikadirao u bunkeru svoje rezidencije u Abiždanu, koju su zauzele snage koje podržavaju demokratski izabranog predsednika Alasana Uataru.

Uatarine snage, koje su protekle sedmice pokrenule ofanzivu i preuzele kontrolu nad većim delom zemlje, uspele su danas uz pomoć međunarodnih snaga da uđu i u centar Abidžana i probiju se do Gbagbove rezidencije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.