Gaza, poginula dva palestinska tinejdžera

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaza, poginula dva palestinska tinejdžera

Izraelske snage ubile su dva palestinska tinejdžera tokom protesta koji su bili održani uz granicu između Gaze i Izraela, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.
Ubijeni su 14-godišnji Kaled al-Rabai i 17-godišnji Ali Al-Aškar, preneosi Rojters.
U protestima je povređeno 70 demonstranata, od kojih je 38 zadobilo povrede od bojeve municije, naveli su lekarski zvaničnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Portparol izraelske vojske rekao je da su trupe koje čuvaju granicu bile suočene sa više od 6.000 demonstranata na više tačaka duž ograde, od kojih su neki bacali eksplozivne naprave i Molotovljeve koktele.
Dodaje da su neki od demonstranata uspeli na kratko da pređu preko ograde pre nego što su se vratili u Gazu i da su izraelske snage odgovorile merama za razbijanje demonstracija.
Portparol izraelske vojske nije komentarisao to što su dva tinejdžera izgubila život.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pet raketa ispaljeno iz Gaze na Izrael, izraelska vojska gađala mete Hamasa

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019, 11:22

Izraelska vojska je jutros saopštila da je ispaljeno pet raketa na izraelsku teritoriju preko granice s pojasom Gaze nakon što su dva palestinska tinejdžera poginula u petak tokom masovnih nasilnih protesta duž granične ograde između Gaze i Izraela...Rakete su aktivirale sirene za protivraketnu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.