Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gardijan" otpušta 250 radnika

Britanski dnevnik "Gardijan" planira da ukine 250 radnih mesta, uključujući stotinu u redakciji, pošto pokušava da u roku od tri godine sredi poslovne knjige, piše britanski list.

Glavni i odgovorni urednik "Gardijana" Ketrin Vajner i direktor Dejvid Pemsel poslali su zajedničku poruku osoblju da "neugodno medijsko okruženje" dovodi do "hitne potrebe za radikalnim potezima", ali da se nadaju da će odlasci biti na dobrovoljnoj osnovi.

Prema izveštaju objavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na internetu, operativni gubici "Gardijana" u prošloj fiskalnoj godini iznose 75 miliona evra.

Zvaničnik kompanije "Gardijan njuz end medija" potvrdio je da firma vrši konsultacije o predlozima za smanjenje zaposlenih u Britaniji, ali je odbio da objavi preciznije podatke.

Prema rečima zvaničnika, ne postoje planovi za zatvaranje sestrinske kompanije "Obzerver".

Vest o ukidanju radnih mesta u "Gardijanu" objavljena je u nezgodno vreme za novine, pošto pokušavaju da se izbore sa padom prihoda od reklama.

Naredne sedmice, "Indipendent" će objaviti svoje poslednje štampano izdanje i postojaće samo na internetu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.