Gađan Tel Aviv, Izrael ide na Gazu

Izvor: OkRadio.rs, 16.Nov.2012, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gađan Tel Aviv, Izrael ide na Gazu

Izraelske snage krenule su prema granici pojasa Gaze, što se smatra uvodom u moguću kopnenu ofanzivu, javlja Asošiejted pres. Palestinci gađali Tel Aviv.Najmanje 12 kamiona sa tenkovima i oklopnim vozilima primećeno je kako se kreće ka graničnom području, kao i autobusi sa vojnicima. Prethodno su Palestinci iz pojasa Gaze ispalili rakete na okolinu Tel Aviva. Najmanje 22 osobe su poginule, 19 Palesinaca i 3 Izraelca u eskalaciji sukoba u poslednja dva dana. Vojni zvaničnici Izraela navode da su ovi potezi pripreme za moguću kopnenu operaciju, ali da za sada nije doneta nikakva odluka, preneo je AP.

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Izrael se priprema za kopnenu agresiju na Gazzu – Egipat uveo sankcije Izraelu

Izvor: SandzakPress.net, 16.Nov.2012

Palestina – Izrael je bombardirao odjel civilnih poslova Ministarstva unutarnjih poslova rano u petak ujutro nakon noći teških napada širom Pojasa Gaze. Požar je ugašen u ministarstvu u četvrti Tel el Hava dok su vozila hitne pomoći prenosila ranjene Palestince iz stambenih zgrada u tom području. Dužnosnici...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.