Izvor: B92, 07.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska za povlačenje iz Iraka

Pariz -- Šef diplomatije Francuske Filip Dust Blazi kaže da je rešenje za izlazak iz rata u Iraku povlačenje međunarodnih snaga.

"Jedino rešenje jeste da u 2008. dođe do povlačenja međunarodnih snaga", rekao je on sinoć. Blazi je rekao da je u Iraku u toku građanski rat i osudio, kako je rekao, slepu politiku koju SAD vode u Iraku od 2003.

Premijer Dominik de Vilpen je u intervjuu za Fajnenšel tajms govorio o neuspehu SAD u Iraku i pozvao na povlačenje međunarodnih snaga.

"Apsurdno je reći da će međunarodne snage napustiti Irak kada dođe do pomirenja. To se nikada neće dogoditi", rekao je Vilpen i dodao da je potrebno sačiniti plan povlačenja međunarodnih snaga iz te zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.