Francuska osudila protest desničara protiv crne poslanice

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2020, 21:19

Francuska osudila protest desničara protiv crne poslanice

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen rekao je danas da Francuska neće ustuknuti pred "ideologijom mržnje", nakon što su krajnje desni ekstremisti objavili fotografije sa protesta ispred kancelarije crne poslanice Sire Sile.

Poslanica Sila je na Tviter nalogu objavila fotografiju okupljanja uz opis "nećete me pogoditi".

Na fotografiji je pet belih muškaraca koji su držali plakate i transparent sa natpisom "Pomozite Francuzima, a ne Afrikancima" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i nazivom krajnje desne ekstremističke grupe.

Sila, advokatica iz grada Ruana, gde je i rođena, članica je partije "U pokretu" francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Ministar Darmanen na svom Tviter nalogu kritikovao je protest i ocenio da je "odvratan".

Dodao je da je da Francuska "neće ustuknuti pred ideologijom mržnje ovih ekstremističkih grupa".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.