Filmski most Ko to tamo peva u Vrnjačkoj banji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski most "Ko to tamo peva" u Vrnjačkoj banji

Vrnjačka Banja se na jedinstven način odužuje velikanima srpskog filma. Pokretač ove priče Nikola Đžamić uz pomoć Opštine VB i vrnjačkih privrednika došao je na ideju da na vrnjačkoj reci podigne filmski most "Ko to tamo peva", koji će biti četvrti tematski most u Vrnjačkoj Banji, pored Mosta Ljubavi, Mosta Matematike i Mosta daljinara.

"Naziv mostu smo dali po najboljem i najgledanijem filmu domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kinematografije svih vremena i na njemu će biti postavljena tabla sa replikom - Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda", rekao je Đžamić i dodao da će most biti otvoren 10. avgusta kada počinje manifestacija "Dani Bate Stojkovića".

"Svaka čast pojedincima koji se ličnim angažmanom trude da uvedu nešto novo u smislu veće afirmacije Vrnjačke Banje koja decenijama neguje filmsko stvaralaštvo. Verujem da će filmski most i ograda sa filmskom tematikom biti mesto gde će se veliki broj posetilaca slikati kada dođe u naše mesto i na taj način širiti sliku o lepotama Vrnjačke Banje", izjavio je Goran Karavesović iz lokalne Turističke organizacije.

U čast Draganu Nikoliću u septembru će biti postavljena njegova statua u prirodnoj veličini u centralnom vrnjačkom parku kod Rimskog izvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STATUA GAGE NIKOLIĆA U PRIRODNOJ VELIČINI Milena: Mog Dragana sa neba spustili na zemlju

Izvor: Blic, 20.Jul.2017, 07:02

Vrnjačka Banja će se na jedinstven način odužiti velikanima srpskog filma, tematskim mostom "Ko to tamo peva" i statuom Dragana Nikolića..."Pokretač ove priče Nikola Džamić uz pomoć Opštine Vrnjačka banja lokalnih privrednika došao je na ideju da na vrnjačkoj reci podigne filmski most “Ko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.