Filipini: Zbog tajfuna nestalo 900 osoba

Izvor: Mondo, 09.Dec.2012, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Zbog tajfuna nestalo 900 osoba

Broj osoba koje se vode kao nestale, posle udara tajfuna Bofa, porastao je na 900.

Porodice i ribarske kompanije su prijavile gubitak veza sa više od 300 ribara na moru, saopštili su filipinski zvaničnici.

Filipinska civilna zaštita nije uspela da uspostavi kontakt sa nekim od nestalih ribara više od nedelju dana, pa su proglašeni nestalima.

U civilnoj zaštiti smatraju da postoji mogućnost da su neki od ribara i dalje živi, jer postoji niz skloništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na manjim ostrvima, prenosi Anadolija.

Tajfun je uništio 18 odsto plantaža banana na ostrvu Mindanao, uzrokujući gubitak od oko 12 milijardi pezosa u zemlji koja se nalazi na trećem mestu u svetu po proizvodnji i izvozu banana.

(Fonet)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.