Fidel Kastro na sednici parlamenta

Izvor: B92, 24.Feb.2013, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fidel Kastro na sednici parlamenta

Havana -- Bivši kubanski lider Fidel Kastro pojavio se danas na otvaranju sednice nacionalnog parlamenta, zauzevši mesto pored svog brata Raula, prenose kubanski mediji.

Otkako se 2006. razboleo i prepustio funkciju bratu Raulu, Fidel Kastro je samo jednom prisustvovao radu Skupštine, i to 2010. godine. Tada je u kratkom govoru upozorio da bi konfrontacija SAD sa Iranom mogla dovesti do nuklearnog holokausta, podseća Rojters.

Pogrbljen i iscrpljenog izgleda, Kastro (86) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pojavio u javnosti još jednom, početkom ovog meseca da bi glasao za nacionalnu skupštinu i porazgovarao sa kubanskim novinarima.

Očekuje se da 612 poslanika parlamenta danas izabere novi Državni savet na čelu sa Raulom Kastrom kao predsednikom, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fidel Kastro svratio u parlament

Izvor: Akter, 24.Feb.2013

Dugogodišnji kubanski lider Fidel Kastro pojavio se na otvaranju sednice nacionalnog parlamenta zauzevši mesto pored svog brata Raula, preneli su kubanski mediji

Nastavak na Akter...

Fidel Kastro u parlamentu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2013

HAVANA - Penzionisani kubanski lider Fidel Kastro pojavio se danas u javnosti na početku konstitutivne sjednice novog saziva Nacionalne skupštine, javili su lokalni mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.