FORMIRANA KOALICIJA DESNOG CENTA, JANŠA PREDLOŽEN ZA MANDATARA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2012, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FORMIRANA KOALICIJA DESNOG CENTA, JANŠA PREDLOŽEN ZA MANDATARA

Za sredu je konferenciju za novinare najavio i predsednik Danilo Tirk, koji će javnosti objaviti i predlog za mandatara

LJUBLJANA - Slovenska demokratska stranka, Slovenska ljudska stranka (narodnjaci), Nova Slovenija i Stranka penzionera (Desus) doneli su u utorak veče odluku o formiranju vlade desnog centra u Sloveniji.

Koalicija će u sredu za mandatara nove vlade predložiti parlamentu predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janšu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Za sredu je konferenciju za novinare najavio i predsednik Danilo Tirk, koji će javnosti objaviti i predlog za mandatara.

Pošto je propao njegov predlog za međunarodno priznatog ekonmistu i finansijskog stručnjaka Marka Voljča, predsednik bi mogao da predloži ponovo predsednika Pozitivne Slovenije, pojedinačno pobednika nedavno održanih prevremenih parlamentarnih izbora Zorana Jankovića.

Prema parlamentarnoj proceduri, na sednici na kojoj bude biran mandatar poslanici prvo glasaju o predlogu predsednika države i ako on ne bude prihvaćen, o predlogu stranaka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.