FAKTOR CIPRAS Pobuna u EU zbog sankcija Rusiji?

Izvor: Blic, 10.Apr.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAKTOR "CIPRAS" Pobuna u EU zbog sankcija Rusiji?

U EU se sprema pobuna zbog sankcija Rusiji, a predvodi je Grčka, kojoj će se prodružiti Mađari, Slovaci i Kiprani, objavio je danas britanski "Dejli telegraf".

Evropska unija je predala Vladimiru Putinu "na tacni" strateški poklon u vidu Grčke, a premijer Aleksis Cipras >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poručio je iz Moskve da je Grčka suverena zemlja i da ima puno pravo na samostalnu spoljnu politiku.

Osim toga, Cipras je jasno izrazio neslaganje sa politikom sankcija protiv Rusije.

Rok važenja antiruskih sankcija ističe u junu i da bi one bile produžene, potrebna je saglasnost svih 28 članica EU.

Ako Grčka stavi veto, to će ohrabriti i premijera Mađarske Viktora Orbana da se priključi "pobuni". Slovačka, takođe, polako napušta ono što je nekad bio jedinstveni evropski front "obuzdavanja poteza Kremlja u Ukrajini".

Brisel bi mogao izvršiti pritisak na jednog "nepokornog igrača", ali to neće moći da učiniti sa celom grupom koja tvrdi da trpi neproporcionalne štete.

EU gubi snagu, ocenjuje "Dejli telegraf" i ističe da će, ako Unija ne produži sankcije Rusiji, to uneti ozbiljan razdor između Brisela i Vašingtona.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Telegraf: U EU se sprema pobuna protiv sankcija Moskvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2015

U Evropskoj uniji raste nezadovoljstvo sankcijama prema Moskvi i na pomolu je svojevrsna pobuna koju predvodi Grčka, a pridružiće joj se, po svemu sudeći, Mađarska, Slovačka i Kipar, piše danas britanski list "Dejli telegraf"...Rigidan odnos Evrope prema Grčkoj strateški je poklon koji je EU...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.