Evropa ima problem: Ponovo uspostavljaju kontrolu na granici

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 14:59

Evropa ima problem: Ponovo uspostavljaju kontrolu na granici

Austrijske vlasti saopštile su danas da će ponovo uspostaviti privremene kontrole na granici sa Slovačkom, nakon što su istu odluku donele Češka i Poljska.

Mera će stupiti na snagu u sredu i prvobitno će biti na snazi 10 dana, navodi se u saopštenju austrijskog ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner rekao je da je cilj da se spreči krijumčarenje migranata alternativnim rutama.

Poljski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski sapštio je da će ta zemlja od ponoći uspostaviti privremene kontrole na granici sa Slovačkom, dok će Češka tu meru, poput Austrije, uvesti u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle Češke i Poljske i Austrija ponovo uvodi kontrole na granici sa Slovačkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2023

Austrijske vlasti saopštile su danas da će ponovo uspostaviti privremene kontrole na granici sa Slovačkom, nakon što su istu odluku prethodno donele Češka i Poljska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.