Evro sledeće godine slabiji od dolara

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro sledeće godine slabiji od dolara

Evropska valuta nastavlja da gubi vrednost prema američkoj, tako da mnogi trgovci i finansijski stratezi smatraju da će sledeće godine evro vredeti manje od dolara.

Dolar je u petak bio na putu da zabeleži najveći nedeljni dobitak u poslednja dva meseca, s obzirom na to da su investitori fokus usmerili na prvo povećanje kamatnih stopa u SAD-u od 2006. godine, koje bi trebalo da se desi do kraja godine.

Dolarski indeks je zabeležio rast od 1,5 odsto u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << korpu valuta u nedelji u kojoj je Dženet Jelen, predsednica američkih Federalnih rezervi (FED), naglasila da će se kamatne stope u SAD-u povećati najverovatnije tokom ove godine, dok je, sa druge strane, šef Evropske centralne banke (ECB) izjavio da bi monetarna politika Evrozone trebala da ostane "ultra labava".

Većina trgovaca i stratega računa da bi različita monetarna politika između evrozone i SAD-a mogla uticati da evro i dalje slabi, pri čemu bi se mnogi kladili da će pad biti ispod jednog dolara sledeće godine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evro dogodine manji od dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jul.2015

Evropska valuta nastavlja da gubi vrijednost prema američkoj, tako da se mnogi trgovci i finansijski stratezi "klade" da će sljedeće godine evro vredeti manje od dolara...Dolar je u petak bio na putu da zabilježi najveći nedjeljni dobitak u posljednja dva mjeseca, s obzirom na to da su investitori...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Evro dogodine manji od dolara

Izvor: Capital.ba, 20.Jul.2015

NJUJORK, Evropska valuta nastavlja da gubi vrijednost prema američkoj, tako da se mnogi trgovci i finansijski stratezi „klade“ da će sljedeće godine evro vrijediti manje od dolara. Dolar je u petak bio na putu da zabilježi najveći nedjeljni dobitak u posljednja dva mjeseca, s obzirom na to...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.