Evakuisan oblakoder u Sidneju, opasnost od rušenja

Izvor: RTS, 24.Dec.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisan oblakoder u Sidneju, opasnost od rušenja

Kula "Opal", oblakoder u Sidneju, u kome su se čuli zvuci pucketanja u zidovima, može da se sruši, javljeno je stanarima susedne zgrade.
Kompanija "Meriton", koja održava susednu zgradu, obavestila je tamošnje stanare i-mejlom da postoji "mogućnost da se kula Opal sruši".

Oko 140 stanara evakuisano je ranije iz kule "Opal", visoke 33 sprata.
Evakuisani su i stanari obližnjih zgrada, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaustavljen je putnički i železnički saobraćaj u tom delu grada, a vatrogasci i spasioci su na licu mesta, prenosi AP.
Inspektor Greg Rajt izjavio je za AP da se u oblakoderu trenutno isključuje dotok vode i gasa, a biće ukinuto i snabdevanje električnom energijom, zbog bezbednosti.
Kula "Opal", u kojoj ima 392 stana, izgrađena je u avgustu. Jedan stanar je izjavio da je čuo snažan prasak, a drugi da su se između 12. i 13. sprata pojavile pukotine, prenosi AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Čulo se pucketanje, zgrada može da se sruši" VIDEO

Izvor: B92, 24.Dec.2018

Kula "Opal", oblakoder u Sidneju, u kome su se čuli zvuci pucketanja u zidovima, može da se sruši, javljeno je stanarima susedne zgrade...Kompanija "Meriton", koja održava susednu zgradu, obavestila je tamošnje stanare mejlom da postoji "mogućnost da se kula (Opal) sruši"...Oko 140 stanara evakuisano...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.