Erdogan: Žene nisu ravne muškarcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Žene nisu ravne muškarcima

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da žene nisu ravnopravne sa muškarcima i da feministkinje ne razumeju specijalni status koji islam pridaje majkama, prenosi AP.

Erdogan je rekao da su muškarci i žene stvoreni drugačije, da se od žena ne može očekivati da obavljaju iste poslove kao muškarci, ali da majke uživaju visoke pozicije koje samo one mogu dostići.

Ne možete staviti muškarce i žene u istu ravan. To je protiv prirode. Stvoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su drugačije i njihove prirode su drugačije. Konstitucija je drugačija, rekao je Erdogan.

Majčinstvo je najviša pozicija. To ne možete objasniti feministkinjama. One ne prihvataju majčinstvo. One nemaju takve brige, dodao je turski predsednik.

Advokat i zagovornik prava žena Hulija Gulbahar rekla je da Erdoganovi komentari predstavljaju kršenje ustava, zakona i međunarodnih konvencija o ravnopravnosti polova i ne doprinose naporima da se smanji nasilje nad ženama u Turskoj.

Takvi komentari državnih funkcionera imaju važnu ulogu u porastu nasilja nad ženama, ocenila je Gulbahar.

Cilj takvih komentara je da prisustvo žena u javnom životu, od politike do umetnosti, od nauke do sporta, učini spornim, rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.