Erdogan: Varvarizam Izraela gori od Hitlerovog

Izvor: Studio B, 19.Jul.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Varvarizam Izraela gori od Hitlerovog

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Izrael, zbog kopnene ofanzive u pojasu Gaze, za "varvarizam koji nadmašuje Hitlera".

Erdogan je optužio Izrael za nesrazmernu upotrebu sile u Gazi i rekao da su operacije izraelske vojske omele napore za normalizaciju odnosa Turske i Izraela.

Odnosi dve zemlje su pogoršani posle napada izraelskih komandosa na konvoj koji je nosio pomoć u Gazu 2010. godine.

Ergodan, koji je već više puta kritikovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Izrael zbog ofanzive u pojasu Gaze tokom koje je ubijeno više od 300 Palestinaca, danas je govorio na predizbornom skupu u crnomorskom gradu Ordu.

U proteklih nekoliko dana organizovani su i protesti ispred izraelskih diplomatskih predstavništva u Ankari i Istanbulu, a novi su zakazani za večeras.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan optužio Izrael za "varvarstvo veće od Hitlerovog"

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2014

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan danas je optužio Izrael za "varvarstvo koje je veće od Hitlerovog" zbog kopnene invazije na pojas Gaze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.