Epidemija ebole se širi brže nego što stiže pomoć

Izvor: Press, 15.Avg.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija ebole se širi brže nego što stiže pomoć

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) dan ranije je saopštila da su razmere epidemije u velikoj meri potcenjene i da je potrebno preduzeti "vanredne mere" da bi se zaustavilo širenje ove smrtonosne bolesti.



 
SZO je rekla da je broj umrlih u najvećoj epidemiji ebole za četiri decenije porastao na 1.069 u četiri zemlje u kojima ona vlada -Gvineja, Liberija, Nigerija i Sijera Leone, prenose agencije.

"Situacija se pogoršava brže i epidemija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se širi brže nego što možemo da odgovorimo na nju. Situacija je kao u ratno vreme", izjavila je direktorka Lekara bez granica Džoana Liju novinarima u Ženevi.

SZO je juče saopštila da se očekuje da će epidemija trajati još neko vreme.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ebola se sve brže širi, potrebna nova strategija

Izvor: Blic, 15.Avg.2014

Epidemija ebole u zapadnoj Africi nastavlja da se "širi, a situacija se pogoršava brže nego što možemo da se suočimo sa njom", upozorila je danas direktorka Lekara bez granica Džoan Liju. ..Ona je ocenila da se "region nikada neće stabilizovati ako se ne stabilizuje situacija u Liberiji"...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.