Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2020, 22:05

Englesku čeka jednomesečni karantin

Britanski premijer Boris Džonson objavio je danas da će u Engleskoj biti uveden jednomesečni karantin, nakon upozorenja da bi novi talas epidemije koronavirusa mogao preopteretiti bolnice u roku od nekoliko nedelja bez uvođenja oštrih mera.

Džonson je izjavio da će nove mere na snagu stupiti u četvrtak i da će trajati do 2. decembra.

Prema njegovim rečima, bez mera bi "broj smrtnih slučajeva svakog dana mogao iznositi više hiljada".

Kafići i restorani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << će moći da nude samo hranu i piće za poneti, sve prodavnice od nesuštinskog značaja će biti zatvorene, a ljudi će moći da napuštaju kuće iz veoma ograničenog broja razloga, među kojima je i fizička aktivnost.

Za razliku od prethodnog karantina, škole, univerziteti, gradilišta i proizvodnja će nastaviti da rade.

Džonson se nadao da će niz regionalnih mera biti dovoljan za obuzdavanje virusa, ali su naučnici koji savetuju vladu prognozirali da će trenutnim tempom kapaciteti bolnica uskoro biti potpuno popunjeni.

Broj zaraženih koronavirusom u Velikom Britaniji je prešao jedan milion.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.