Ekstremisti oteli 40 dečaka i mladića u Nigeriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekstremisti oteli 40 dečaka i mladića u Nigeriji

Ekstremisti grupe Boko haram oteli su oko 40 dečaka i mladića u severoistočnoj Nigeriji, javili su meštani, a jedan obaveštajni zvaničnik rekao je da su ekstremisti ubili desetine vojnika u napadu na višenacionalnu vojnu bazu.

Ekstremisti su došli do sela Malari u petak, pozvali žitelje da izađu i slušaju propoved ali su onda ubili neke od njih i izabrali vrlo mlade i sposobne muškarce stare od 12 do 25 godina, rekao je jedan od meštana.

Selo Malari nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u državi Borno, 20 kilometara od šume Sambisa koja važi za jednu od glavnih mesta gde se kriju pripadnici Boko harama.

Obaveštajni zvaničnik rekao je da su danas pobunjenici skoro zauzeli bazu Multinacionalnih zajedničkih snaga u mestu Baga, na severoistočnoj nigerijskoj granici sa Čadom.

Boko Haram još drži preko 200 srednjoškolki otetih u aprilu prošle godine iz njihove škole u Čiboku, u državi Borno. Od tada oni redovno otimaju desetine dece, žena i muškaraca, koji za njih obavljaju svakodnevne poslove ili ih koriste kao borce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ekstremisti oteli 40 dečaka i mladića

Izvor: Radio 021, 03.Jan.2015

Ekstremisti grupe Boko Haram oteli su oko 40 dečaka i mladića u severoistočnoj Nigeriji, javili su meštani...Ekstremisti su došli do sela Malari i pozvali žitelje da izađu i slušaju propoved, ali su onda ubili neke od njih i izabrali vrlo mlade i sposobne muškarce stare od 12 do 25 godina, rekao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.