Ekstremisti na Kavkazu kao rak

Izvor: B92, Beta, 27.Feb.2010, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ekstremisti na Kavkazu kao rak"

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je da se separatistički ekstremisti šire poput raka na severnom Kavkazu.

U poseti ruskoj republici Kabardino-Balkarija, Medvedev je na sastanku s predstavnicima lokalnih vlasti i bezbednosnih snaga rekao da su među najbitnijim ruskim prioritetima stabilizacija regiona severnog Kavkaza.

"Glavni problemi su dobro poznati - preostale grupe ekstremista, koje se šire kao rak, i korupcija", rekao je Medvedev dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je ključ za rešenje tih problema poboljšanaje socijalnih i ekonomskih uslova, prenela je ruska televizija na engleskom Raša tudej na svojoj internet stranici.

Medvedev je rekao da će biti nastavljena modernizacija policijskih snaga, posebno na severom Kavkazu. Ruski predsednik je već ovog meseca otpustio 17 visokih policijskih generala u nastojanju da reformiše policijske snage.

Kako prenose ruske novinske agencije, Medvedev je pozvao lokalne vlasti da preuzmu odgovornost za podizanje životnog standarda na severnom Kavkazu.

Ruske severnokavkaske republike, pre svega Dagestan, Ingušetija i Čečenija zahvaćene su nasiljem, koje je proisteklo iz dva rata tokom 1990-ih u Čečeniji. Većinom se za bombaške i oružane napade optužuju islamski ekstremisti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekstremisti se na Kavkazu šire kao rak

Izvor: S media, 27.Feb.2010

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je danas da se separatistički ekstremisti šire poput raka na severnom Kavkazu. ..U poseti ruskoj republici Kabardino-Balkarija, Medvedev je na sastanku s predstavnicima lokalnih vlasti i bezbednosnih snaga rekao da su medju najbitnijim ruskim prioritetima...

Nastavak na S media...

Medvedev: Širi se separatizam na severnom Kavkazu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Feb.2010, 13:11

Separatizam se na severnom Kavkazu širi kao rak, a ključ za rešenje ovog problema je u poboljšanju socijalnih i ekonomskih uslova, rekao je ruski predsednik Dimitrij Medvedev. Tokom posete mestu Nalčik u ruskoj republici Kabardino-Balkarija u subotu Medvedev je na sastanku s predstavnicima lokalnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.