Izvor: B92, 26.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na univerzitetu u Moskvi

Moskva -- U podmetnutoj eksploziji na Moskovskom državnom univerzitetu jutros u 4.53 niko nije povređen.

Od eksplozije su izletela stakla od 10. do 14. sprata, u južnom, stambenom krilu zgrade, i došlo je do obrušavanja jednog zida, površine oko tri kvadratna metra. Posle eksplozije evakuisano je, prema različitim podacima, između 800 i 1.200 studenata. Policija smatra da je podmetač eksplozivne naprave, jačine ekvivalentne 50 grama TNT, neko od studenata univerziteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Podneta je krivična prijava za huliganstvo i nezakonito držanje oružja i eksploziva.

"U toku je saslušavanje studenata, moguće da će njihove izjave pomoći da se nađu vinovnici. Za sada niko nije priveden", kazao je izvor u policiji Itar-Tasu.

On je kazao da za sada nije jasno da li je u napravi bio eksploziv ili neka hemijska supstanca.

Istraga podseća da su studenti juče slavili svoj praznik (Tatjanin dan) i navodi da je moguće da je neko na kraju slavlja odlučio da napravi vatromet, "ali nije dobro proračunao moćnost".

Istraga proverava i vezu te eksplozije sa eksplozijom u drugom studentom domu prošle jeseni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.