Izvor: B92, 05.Mar.2010, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU za jednake muške i ženske plate

Brisel -- EU će uvesti nova pravila kako bi se prosečne ženske i muške plate izjednačile u svih 27 drzava članica, najavljeno je u Briselu.

Razlika u platama između polova jedva da je smanjena u poslednjih petnaest godina, upozorila je komesarka EU za osnovna prava Vivijan Reding, ističući da je ta činjenica veoma zabrinjava, prenela je agencija AP.

Na svaki evro koji u Uniji zaradi muškarac, žena zaradi samo 82 centa, pokazala je nedavno objavljena studija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Reding je najavila da će tokom ove godine izneti konkretnije predloge, dodajući da polna ravnopravnost mora da bude uključena u politiku EU na svim sektorima.

Zvaničnici EU su najavili i pooštravanje kazni za one firme koje ne poštuju postojeće propise o jednakosti zarada među polovima, ali o tome još nema detaljnijih podataka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.