EKSPLODIRALA BOMBA U AUTOBUSU U PAKISTANU

Izvor: Kurir, 17.Jan.2011, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPLODIRALA BOMBA U AUTOBUSU U PAKISTANU

HANGU - Najmanje 15 osoba je danas poginulo na severozapadu Pakistana kada je u autobusu eksplodirala bomba, saopštila je policija.

KOHAT - Najmanje 15 osoba je danas poginulo na severozapadu Pakistana kada je u autobusu eksplodirala bomba, saopštila je policija.

Autobus, koji je saobraćao između gradova Hangu i Kohat, potpuno je uništen, a više od 10 putnika je ranjeno, prenele su agencije.

"Za sada nije poznato da li je u pitanju samoubilački napad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ili je bomba bila postavljena u autobus", izjavio je policijski zvaničnik agenciji Rojters.

Gradovi Hangu i Kohat nalaze se u blizini oblasti gde su česti napadi talibana na vojnike i policiju.

Pakistanska vlada tvrdi da su vojne ofanzive oslabile talibane, koji su povezani sa Al Kaidom. Ipak ekstremisti, nakon što ih pakistanske snage istisnu iz uporišta, prelaze u druge oblasti, a na meti njihovih napada su i civili i bezbednosne snage.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.