Džo Bajden je besan pas kog treba prebiti nasmrt

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Džo Bajden je besan pas kog treba prebiti nasmrt"

Pjongjang -- Severna Koreja nazvala je bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena "besnim psom" kog treba "štapom prebiti nasmrt".

Time je, ocenjuje AP, nastavljena hajka na političke lidere koje ta zemlja smatra neprijateljski nastrojenim prema rukovodstvu u Pjongjangu.

U komentaru državne agencije KCNA navodi se da je Bajden, koji učestvuje u trci za predsedničke izbore u SAD, "namotao žicu smeća protiv dostojanstva najviših severnokorejskih zvaničnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što zaslužuje nemilosrdnu kaznu".

Bajden se u tekstu pominje samo po prezimenu i to kao potpredsednik SAD u vrema Baraka Obame.

Severna Koreja je u maju označila Bajdena kao "budalu sa niskim koeficijentom inteligencije", nakon što je on u jednom od govora nazvao lidera te zemlje Kim Džong Una tiraninom.

"Svako ko se usuđuje da okleveta dostojanstvo vrhovnog vođstva Demokratske narodne Republike Koreje nikada neće izbeći nemilosrdnu kaznu", navodi severnokorejska agencija.

U tekstu se dodaje da "besni psi" kao što je Bajden mogu da povrede mnogo ljudi, ako im se dozvoli da slobodno trče. "Oni moraju da budu štapom prebijeni nasmrt pre nego što bude kasno", ističe KCNA.

AP navodi da nije jasno koji je od Bajdenovih komentara izazvao bes Severne Koreje.

Pjongjang često vređa strane lidere i političare zbog onoga što vidi kao klevetničke izjave o svojim liderima ili neprijateljsku politiku prema vlastima, navodi AP.

Tako su žrtve rasističkih i seksističkih uvreda bili bivši američki predsednik Barak Obama i bivša predsednica Južne Koreje Park Geun Hje, prva žena na funkciji predsednika te zemlje.

Međutim, česte uvrede upućene Donaldu Trampu, uključujući čuvenu ocenu o njegovoj senilnosti, pretvorile su se u pohvale, nakon što su njegovi diplomatski napori prema Kimu doveli do tri samita dvojice lidera, uključujući kratko rukovanje u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja: Bajden je besan pas, treba ga prebiti na smrt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019

Severna Koreja nazvala je bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena "besnim psom" koga treba "štapom prebiti na smrt", čime je nastavljena hajka na političke lidere koje ta zemlja smatra neprijateljski nastrojenima prema rukovodstvu u Pjongjangu, prenosi AP...U komentaru državne agencije KCNA,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Severna Koreja: Bajden je besan pas kog treba prebiti nasmrt

Izvor: RTS, 15.Nov.2019

. Severnokorejska agencija KCNA uputila je lične uvrede na račun nekadašnjeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.