Džihadisti odrubili glavu Japancu

Izvor: Studio B, 24.Jan.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti odrubili glavu Japancu

Pripadnici Islamske države odrubili su glavu Harunu Jukavi, jednom od dvojice Japanaca koje su danima držali kao taoce. Traže zamenu za drugog.

Na internetu se pojavio video-snimak na kome se vidi kako oteti novinar Kendži Goto (47), koji je i dalje zarobljen, pokazuje telo stradalog Haruna Jukave (42), kako prenosi Intel Grup, organizacija koja prati onlajn aktivnosti terorista, javlja Raša tudej.

Goto, koga džihadisti sada žele za zamene za ženskog bombaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << samoubicu, za ovaj događaj krivi nesposobnost japanskog premijera u pregovorima sa Islamskom državom.

Japanska vlada je užasnuta video-snimkom i tvrdi da je pogubljenje "neprihvatljivo i nečuveno", javlja Rojters.

U video-poruci objavljenoj u utorak, jedan pripadnik Islamske države na engleskom jeziku zapretio je da će ubiti dvojicu talaca, ukoliko terorističkoj organzaciji u roku od 72 sata ne bude isplaćeno 200 miliona dolara.

Oteti su 47-godišnji novinar Kendži Goto i osnivač privatne bezbednosne agencije Haruna Jukava (42).

Veruje se da je Goto otet u oktobru, a Jukava u avgustu prošle godine.

Japanski državljani su i ranije bili taoci ekstremnih grupa, ali vlada i japanske kompanije gotovo nikad nisu rekli da li je otmičarima dat novac kako bi ih oslobodili.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.