Izvor: B92, 13.Mar.2009, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženeral motors odustaje od pomoći

Njujork -- Američki proizvođač automobila Dženeral motors odustao je od dve milijarde dolara državne pomoći, koliko je ta kompanija ranije tražila.

Dženeral motors je obavestio zvaničnike u američkoj administraciji da dve milijarde dolara koje je ta kompanija ranije zatražila od države kako bi nastavila proizvodnju u martu, nisu više potrebni "u ovom stadijumu".

Takva odluka je posledica smanjenja troškova postignutih u toj kompaniji u januaru i februaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi uprava Dženeral motorsa dodajući da će ipak, ostati u kontaktu sa radnom grupom zaduženom za automobilsku industriju koja je formirana pri američkom ministarstvu finansija.

Dženeral motors i Krajsler su do od decembra već primili 17,4 milijarde dolara državne pomoći. Te dve kompanije će verovatno morati da vrate tu pomoć ako ne uspeju da dokažu da će prebroditi krizu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.