Dvoje državljana SAD uhapšeno u Kini

Izvor: B92, 18.Okt.2019, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje državljana SAD uhapšeno u Kini

Dvoje američkih državljana uhapšeno je u Kini zbog sumnje da su organizovali ilegalan prelazak granice, saopštili su danas kineski zvaničnici.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang je rekao da je policija u istočnoj provinciji u Điangsu 27. i 29. septembra uhapsila Alisu Peterson i Džejkoba Harlana.

Oboje su povezani sa organizacijom "Kineski horizonti", sa sedištem u Ajdahu, a u pitanju je, kako stoji na njihovom sajtu, program za učenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << engleskog jezika.

AP napominje da je za krivično delo organizovanja drugih za ilegalan prelazak granice zaprećena minimalna kazna od dve godine zatvora, a pod određenim okolnostima može biti izrečena i doživotna robija.

Američka ambasada u Pekingu je potvrdila da je upoznata sa hapšenjem, ne navodeći detalje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.