Dve eksplozije u Tbilisiju, jedna osoba poginula

Izvor: Blic, 28.Nov.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve eksplozije u Tbilisiju, jedna osoba poginula

TBILISI - Jedna osoba poginula je u eksploziji koja se dogodila rano jutros u centru Tbilisija, u blizini sedišta opozicione Laburističke stranke, dok se u drugom delu grada ubrzo potom dogodila druga eksplozija u kojoj nije bilo žrtava, saopštila je policija.

Prva eksplozija, u kojoj je stradala žena koja je spavala u obližnjoj zgradi, dogodila se oko tri sata, dok je druga usledila oko pola sata kasnije, javio je Rojters.

Gruzijsko ministarstvo unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštilo je da je istraga u toku.

Laburistička stranka, koja ima šest od 150 poslaničkih mesta u parlamentu, za za ovaj napad optužila je vladu.

U četvrtak je u gruzijskoj prestonici desetak hiljada pristalica opozicije protestovalo protiv predsednika Mihaila Sakašvilija, koga optužuju za korupciju i kontrolu nad medijima.

Demonstranti, među kojima nije bilo pripadnika Laburističke stranke, zatražili su ustavne reforme, koje bi omogućile veću vlast parlamenta i premijera države, a smanjile ingerencije predsednika.

Sakašvilijevi protivnici traže i da on podnese ostavku zbog petodnevnog sukoba sa Rusijom iz avgusta 2008. godine oko otcepljene gruzijske oblasti Južne Osetije na južnom Kavkazu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.