Dvanaestoro dece poginulo u sudaru u Indiji

Izvor: RTS, 19.Jan.2017, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaestoro dece poginulo u sudaru u Indiji

Najmanje 12 dece je poginulo na severu Indije u direktnom sudaru školskog autobusa i kamiona koji je prevozio pesak, saopštila je policija.
Nesreća se dogodila u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš. Prema navodima policije, nastradala su deca uzrasta između tri i 12 godina, koja su išla u školu u mestu Etah.

Poginuo je i vozač autobusa, a povređeno je na desetine đaka, prenosi AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako se navodi, 11 dece je hospitalizovano, dok je 28 otpušteno posle ukazane prve pomoći.
Indijski premijer Narendra Modi uputio je saučešće porodicama nastradalih zbog ovog tragičnog događaja.
Agencija AP, pozivajući se na neimenovanog policijskog zvaničnika, javlja da je u trenutku nesreće vidljivost bila smanjena zbog magle.
Spasilačke ekipe još pokušavaju da izvuku nekoliko dece iz olupine autobusa.
Vlasti su naložile da se u toj oblasti zbog izuzetno hladnog vremena zatvore sve škole, a policija će da ispita zašto je ta škola ostala otvorena.
U nesrećama na putevima Indije u prošloj godini poginulo je skoro 150.000 ljudi - što je u proseku 400 dnevno, pokazuju podaci ministarstva za saobraćaj, navodi AFP.
Povodom nesreće na Tviteru se oglasio i premijer Nerendra Modi, izjavivši saučešće porodicama žrtava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIDEO: Sudar školskog autobusa i kamiona u Indiji, poginulo 24 dece

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2017

Najmanje 24 dece je poginulo na severu Indije, a isto toliko je povređeno u direktnom sudaru školskog autobusa i kamiona koji je prevozio pesak, saopštila je policija...Nesreća se dogodila u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš. Prema navodima policije, nastradala su deca uzrasta između tri i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.